21718
Książka
W koszyku
"Śląski tygiel kulinarny" województwa opolskiego to efekty przenikania się kultur: śląskiej, czeskiej, kresowej, niemieckiej. Ciekawe dania, związana z tym tradycja, a czasem przepisy trochę idące z "duchem czasu" powodują, iż w opolskiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki wielu staraniom podejmowanym przez Samorząd Województwa Opolskiego, udało się dotrzeć do lokalnych producentów, którzy stosując tradycyjne metody produkcji, wprowadzili na rynek regionalną i tradycyjną żywność wysokiej jakości. To właśnie dzięki nim mieszkańcy województwa i turyści mogą posmakować "naszego regionu". [...] Żywność lokalna jest tym, co nas wyróżnia spośród innych, ale też jednoczy w regionie". (A. Buła, fragm. Wstępu)
Status dostępności:
Wypożyczalnia Izbicko
Brak informacji o dostępności: sygn. 908 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Egzemplarz 22855 Ś z dedykacją.
Uwaga dotycząca finansowania
Współfinansowanie: Samorząd Województwa Opolskiego
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej